Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Réteges karamellás krémes tojáshabbal

60 perc
rafinált
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 8 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaó
  • 12 ek víz
  • 2 ek olaj
  • A krémhez:
  • 10 db tojásfehérje
  • 15 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 cs karamell ízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • A közepébe:
  • 1,5 csomag babapiskóta
  • 4 dl tej
  • 2 ek rumaroma
  • 2 ek cukrozott kakaó

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd hozzádolgozzuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
  2. A krémhez a pudingporból és a tejből a csomagon található utasítás szerint elkészítjük a pudingot. A tojásfehérjét a cukrokkal kemény habbá verjük. Ezután a még forró pudingot összekeverjük a tojáshab felével.
  3. A karamellés krémet elfelezzük, és az egyik felét rákenjük a piskóta tetejére.
  4. Egy tálban összekeverjük a tejet, a rumaromát és a kakaót, és egyesével megmártjuk benne a babapiskótákat, melyeket ezután a krémmel megkent piskótára sorakoztatunk. A babapiskóta tetejére rákenjük a maradék karamellás krémet, majd a tetejére halmozzuk a maradék tojáshabot.
  5. A süteményt visszatoljuk a 150 fokos sütőben, és 10-15 percig sütjük. Teljesen kihűtjük, és egy éles késsel szeleteljük.

Megjegyzés

Finom, mutatós, krémes sütemény. Minden alkalomra megállja a helyét. Ha marad 1-2 tojásfehérjénk, ebbe a süteménybe elhasználhatjuk. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss