hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Réteges gumisüti

45 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • A barna réteghez:
  • 3 db tojássárgáját
  • 5 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 3 db tojásfehérje
  • 1,5 dl víz
  • 2 ek porzselatint
  • A fehér réteghez:
  • 4 dl tejföl
  • 7 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl víz
  • 2 ek porzselatin

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Felmelegítünk 1,5 dl vizet, és hozzáadjuk a zselatint. Teljesen felolvasztjuk benne. 
  2. A meleg zselatint a kakaós krémhez keverjük, majd a felvert habot is hozzáadagoljuk. Laza mozdulatokkal habos krémmé keverjük az egészet. Ezután a masszát egy 20 x 30 cm-es tepsibe simítjuk. Hideg helyen 15 perc alatt megdermesztjük.
  3. Amíg megdermed az első réteg, elkészítjük a fehér réteget. A tejfölt kikverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. 1,5 dl vizet felmelegítünk a zselatinnal, és a tejfölös krémhez keverjük. Ezt a folyadékot a tepsiben lévő, már megdermedt rétegre öntjük. Ismét 15 perc hűtés következik. 
  4. Ezután mind a két réteget megismételjük, vigyázva, hogy teljesen megdermedjenek. A kész süteményt tálalásig hűtőben tároljuk, majd felkockázva kínáljuk. 

Megjegyzés

Habos élvezet sütés nélkül.
Könnyed, habos finomság. - illelány

Ezek is érdekelhetnek

Friss