Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Réteges borkocsonya

120 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Első réteg:
  • bor (félédes rozé)
  • forralt bor-fűszer
  • 3 dl rozé bor
  • 2 db lapzselatin
  • 1 evőkanál forralt bor-fűszerkeverék
  • 2 db csillagánizs
  • 2 evőkanál szorbit (vagy cukor)
  • Második réteg:
  • 20 dkg habtejszín
  • 2 db lapzselatin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kanál szorbit (vagy cukor)
  • 1 csipet só
  • Harmadik réteg:
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 2 db lapzselatin
  • 1 db lime (leve)
  • 1 kávéskanál szorbit (vagy cukor)

Elkészítés

  1. Az első réteg esetében a bort a forralt bor fűszerekkel, a cukorpótlóval együtt felforraltam, majd leszűrtem. A zselatin lapokat hideg vízben 5 percre beáztattam, majd kinyomkodtam, és hozzáadtam a meleg borhoz. Feloldódás után poharakba adagoltam, majd több óráig hűtöttem.
  2. A második rétegnél, a tejszínhabot, mielőtt kitöltöttem volna a dobozából, jól felráztam, és összekevertem a vaníliás cukorral, egy csipet sóval (a csipet só, még jobban kiemeli az édes, és a vaníliás ízeket) és a cukorpótlóval. A zselatint hideg vízbe beáztattam, majd 5 perc után kinyomkodtam, és 1 dl meleg tejjel elkevertem. Mikor feloldódott, mindet csomómentesre kevertem, és újabb réteget tettem belőle a poharakba.
  3. Mikor a második réteg is megszilárdult, a fehér bort felmelegítettem a lime levével, (jó a citromlé is) a zselatint ebben az esetben is beáztattam, kinyomkodtam, majd a még meleg bor, citromlé, és édesítő keverékéhez adtam.
    Ez egy újabb réteget alkotott a poharakban, és mikor egy nap múlva megdermedt, lime karikákkal díszítettem meg a poharat.

Megjegyzés

Rafinált recept téli estékre, de megéri a fáradságot! - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss