Elkészítés: A hagymákat felszeleteljük, megsózzuk. Nem muszáj túl apróra, mert a hosszabb főzés után szétfő. A húst feldaraboljuk, a paprikát, a paradicsomot, karikára vágjuk.
A szalonnát csíkokra vágjuk, majd üvegesre pirítjuk. A köménymagot hozzáadva rárétegezzük a húst. Legalulra a nagyon csontos darabok kerülnek. Erre egy réteg már besózott hagyma, majd ismét - már kevésbé csontos - hús kerül. Ezt is hagymával zárjuk. Újabb 2 réteget teszünk a bográcsba hasonló módon, és a legtetejére több szeletelt hagymát, a karikázott paprikát és paradicsomot, a csombort (borsikafű), őrölt borsot, kevés köménymagot és az előzőleg összetört borókabogyót tesszük.
Amíg fel nem rottyan, nem szükséges kavarni, csak a bográcsot kell időnként megforgatni. A felforrás után, összekavarhatjuk, és beletesszük a fokhagymát és az őrölt borsot.
Mikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a meghámozott, szeletelt almát, és rövid idő múlva, a borban elkevert őrölt pirospaprikát, az édeset, csípőset egyaránt. Az alma és a bor savtartalma biztosítja ételünk finom, sűrű szaftját. Figyeljünk az utólagos fűszerezésre, ha szükséges!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre