Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Resztelt pulykamáj gombával

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát félbevágjuk, vékonyra szeljük. A gombát tisztítás után felszeleteljük. A pulykamájat vékony csíkokra szeljük. A fokhagymát összezúzzuk.

Kevés olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, rátesszük a gombát, és pár percig kevergetve sütjük. Ezután rátesszük a felszeletelt májat, jól átforgatjuk, s lassú tűzön, fedő alatt 5 percig pároljuk. Majd levesszük a fedőt, s még pár percig keverjük, sütjük, míg a leve elpárolog.

A végén sózzuk és fűszerezzük, mivel a májat nem szabad előre sózni. A resztelt máj készítésével egyidőben főzhetünk rizst, amit köretként kínálunk hozzá.

Savanyúságnak kovászos uborkát ajánlok hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek