Elkészítés: A vöröshagymát félbevágjuk, vékonyra szeljük. A gombát tisztítás után felszeleteljük. A pulykamájat vékony csíkokra szeljük. A fokhagymát összezúzzuk.
Kevés olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, rátesszük a gombát, és pár percig kevergetve sütjük. Ezután rátesszük a felszeletelt májat, jól átforgatjuk, s lassú tűzön, fedő alatt 5 percig pároljuk. Majd levesszük a fedőt, s még pár percig keverjük, sütjük, míg a leve elpárolog.
A végén sózzuk és fűszerezzük, mivel a májat nem szabad előre sózni. A resztelt máj készítésével egyidőben főzhetünk rizst, amit köretként kínálunk hozzá.
Savanyúságnak kovászos uborkát ajánlok hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre