Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Resztelt máj

MME MME
6 3.9/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük.
  2. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és halvány sárgára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a májat, és állandó forgatás, keverés mellett 1-2 percig pirítjuk. Közben megszórjuk a majoránnával, őrölt borssal, és kevergetve készre pirítjuk. A végén megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 0,5 dl vízzel és megsózzuk. Elkeverjük, visszatesszük a tűzre és csak egyet forralunk rajta. Azonnal tálaljuk.

Sertésmáj zöldséggel és tojással sütve >>> 

Magyaros sertésmáj >>> 

Berlini máj >>> 

 


Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss