A resztelt máj elkészítéséhez a májat megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük.
Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és halványsárgára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a májat, és állandó forgatás, keverés mellett 1-2 percig pirítjuk.
Közben megszórjuk a majoránnával és őrölt borssal, és kevergetve készre pirítjuk. A végén megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 0,5 dl vízzel és megsózzuk. Elkeverjük, visszatesszük a tűzre, és csak egyet forralunk rajta. Azonnal tálaljuk.
Tipp: A resztelt májból pástétomot is készíthetünk: még langyosan, botmixer segítségével lepürésítjük, majd csatos üvegekbe töltve hűtőbe tesszük.