A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd a kapott tésztát elfelezzük, és az egyik felét a mélyhűtőbe tesszük legalább 30 percre. A másik felét egy kisebb (18-20 cm), kivajazott vagy szilikonos sütőpapírral kibélelt tortaforma vagy tepsi aljába nyomkodjuk.
A krémhez szétválasztjuk a tojást. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, a tojássárgáját pedig összekeverjük az édesítővel, a túróval és a vaníliás pudingporral. Végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, majd az útifűmaghéjat, és óvatosan összeforgatjuk (utóbbi elhagyható, de az útifű maghéj jobban összefogja a krémet). A kész krémet egyenletesen eloszlatjuk a tortaformába bélelt tésztán.
Ezután kivesszük a fagyasztóból a tészta másik felét, és egy nagylyukú reszelőn a túrós krémre reszeljük. 170 fokos sütőben kb. fél óráig sütjük. Tűpróbával érdemes ellenőrizni. Hidegen szeletelve tálaljuk.