1. A lisztet sütőporral, a cukorral és a citrom reszelt héjával összekeverjük, majd elmorzsoljuk a puha vajjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citrom levét és annyi tejet, hogy összeálljon egy közepesen kemény tészta. Két egyforma részre osztjuk, zacskóba téve fagyasztóba tesszük kb. 15 percre.
A töltelékhez a tojások fehérjét és a cukrot, kemény habbá verjük. Belekeverjük a darált diót és a barack lekvárt is óvatosan.
A tepsibe sütőpapírt rakunk, majd kivesszük a mélyhűtőből az egyik tésztát és egyenletesen belereszeljük a tepsibe egy nagy lyukú reszelőn. Erre rásimítjuk a diós tölteléket, rárakjuk a lecsepegtetett meggyeket. Kivesszük a mélyhűtőből a tészta másik felét is, melyet szintén ráreszelünk a töltelékre.
Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük.
Amikor megsült, kb fél óráig hagyjuk hűlni, hogy picit szilárduljon a töltelék, majd szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!