Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Reszelt diós kocka

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojást és a zsírt összegyúrjuk. Ez egy morzsalékos tészta lesz, de addig gyúrjuk, amíg össze nem áll.
  2. Egy 25x30 cm-es tepsibe egyenletesen elnyomkodjuk a tészta 3/4 részét, majd megkenjük baracklekvárral.
  3. Elkészítjük a tölteléket: a porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a darált dióval, 1 evőkanál rummal, 2 tojássárgájával és a 2 tojás keményre vert habjával.
  4. A tölteléket rákenjük a tésztára, majd a tészta maradék részét a töltelékre reszeljük. Tojással megkenjük a tetejét, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss