Elkészítés: A fügéket lecsepegtetjük, 4 gerezdre vágjuk. Felét összeturmixoljuk a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és 1 evőkanál szilvapálinkával. A pudingot a csomagoláson szereplő utasítás szerint elkészítjük a tejjel. Szűrőn keresztül hozzáadjuk a fügeturmixot, és négy, előzőleg kissé megnedvesített tálkába öntjük. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe rakjuk. A maradék fügéket meghintjük a kristálycukorral és élénk tűzön bevonjuk cukormázzal, azaz karamellizáljuk őket. Megöntözzük a maradék pálinkával, meggyújtjuk és hagyjuk kialudni. A pudingokat kiborítjuk a formákból, és a hideg cukormázzal bevont fügékkel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre