Elkészítés: A sajtot 1x1 cm-es, kisujjnyi hosszú hasábokra vágjuk (vonalzó, tolómérő, szögmérő szükséges), egy mély tálba máglyába rakjuk, annyi bort öntünk rá, amennyi ellepi, és szobahőmérsékleten 1 órát pácoljuk.
A tojások sárgájából 6 evőkanál liszttel, csipetnyi sóval, 2 dl fehérborral közepesen sűrű tésztát keverünk. Ez lesz a bortészta. A kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. Sajtrudacskáinkat lecsepegtetjük, gyengéden megszárogatjuk, majd lisztbe forgatjuk (erre azért van szükség, hogy a boros tészta rátapadjon). Beleforgatjuk a masszába, majd bő, forró olajban hirtelen aranybarnára sütjük, lecsepegtetjük
Forrón tálaljuk, rengeteg salátával és hideg sörökkel körítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre