Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Részeges sajtroppancs

90 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sajtot 1x1 cm-es, kisujjnyi hosszú hasábokra vágjuk (vonalzó, tolómérő, szögmérő szükséges), egy mély tálba máglyába rakjuk, annyi bort öntünk rá, amennyi ellepi, és szobahőmérsékleten 1 órát pácoljuk.

A tojások sárgájából 6 evőkanál liszttel, csipetnyi sóval, 2 dl fehérborral közepesen sűrű tésztát keverünk. Ez lesz a bortészta. A kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. Sajtrudacskáinkat lecsepegtetjük, gyengéden megszárogatjuk, majd lisztbe forgatjuk (erre azért van szükség, hogy a boros tészta rátapadjon). Beleforgatjuk a masszába, majd bő, forró olajban hirtelen aranybarnára sütjük, lecsepegtetjük

Forrón tálaljuk, rengeteg salátával és hideg sörökkel körítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss