Elkészítés: A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát dagasztunk. Hagyjuk kelni, majd kb. 20-22 golyót formálunk belőle. A tepsiben hagyjuk kicsit kelni, majd megkenjük felvert tojás és 1 evőkanál tej keverékével. Előmelegített sütőben 250 fokon 8-10 percig sütjük.
Ha kihűltek, félbevágjuk őket, kicsi tésztát kivájunk a közepéből. A diót összekeverjük a tejjel, cukorral, likőrrel, aromával és a kivájt tésztával. Ezt utána visszatöltjük a zsemle aljába. A tejszínhabot felverjük, cukrot, vaníliás cukrot és esetleg habfixálót teszünk bele, és a diós töltelékre halmozzuk. A tetejét rátesszük, és kész is a pillekönnyű, csodás, habos puffancs. Tejszínhabos kávéval kitűnő!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre