Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Részeges ponty sós túrógombóccal

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg ponty
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dl paradicsomlé
  • 2 dl száraz fehérbor
  • liszt
  • bors
  • fokhagyma
  • zellerzöld
  • A túrógombóchoz:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 egész tojás
  • 2 dl búzadara
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A pontyot megtisztítjuk, fejét, uszonyait levágjuk. Húsát felszeleteljük, és a bőrös felületét néhány helyen beirdaljuk.

Tűzálló tálban felmelegítjük az olajat, és a lisztbe mártott halszeleteket belerakjuk. Forró sütőben 10 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk.

A paradicsomlevet és a bort ráöntjük, a zúzott fokhagymával, zellerzölddel meghintjük, és 15 percig a sütőben tovább pároljuk.

Közben elkészítjük a sós gombócot köretnek, amelyhez az áttört túrót búzadarával, tojással, sóval összedolgozzuk, és állni hagyjuk. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Vajban pirított búzadarával meghintjük.

A gombócokat a hallal tálaljuk, megszórhatjuk egy kis maradék zellerzölddel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss