Elkészítés: A pontyot megtisztítjuk, fejét, uszonyait levágjuk. Húsát felszeleteljük, és a bőrös felületét néhány helyen beirdaljuk.
Tűzálló tálban felmelegítjük az olajat, és a lisztbe mártott halszeleteket belerakjuk. Forró sütőben 10 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk.
A paradicsomlevet és a bort ráöntjük, a zúzott fokhagymával, zellerzölddel meghintjük, és 15 percig a sütőben tovább pároljuk.
Közben elkészítjük a sós gombócot köretnek, amelyhez az áttört túrót búzadarával, tojással, sóval összedolgozzuk, és állni hagyjuk. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Vajban pirított búzadarával meghintjük.
A gombócokat a hallal tálaljuk, megszórhatjuk egy kis maradék zellerzölddel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre