Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Részeges nyúl

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 nyúlgerinc
  • 2 nyúlcomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • A pácléhez:
  • 1 l savanykás vörösbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • rozmaring
  • szemes bors
  • A mártáshoz:
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál ribizlizselé
  • 1 mokkáskanál mustár

Elkészítés

Elkészítés: Karikákra vágjuk a zöldséget és a hagymát. A vörösborban a fűszerekkel ízesítve puhára főzzük, majd kihűtjük.

Lehártyázzuk és a szalonnával megtűzdeljük a nyúlhúst, a hideg páclével leöntve, hűvös helyen 2-3 napig állni hagyjuk.

A margarin felében megpirítjuk a pácléből kivett húst, és egy kevés átszűrt páclével puhára pároljuk.

A maradék margarinból a liszttel rántást készítünk, felengedjük annyi páclével, hogy sűrű mártást kapjunk. A mustárral meg a ribiszkezselével (vagy más pikáns ízű lekvárral) ízesítjük, ha kell, még megsózzuk.

Ezzel a mártással leöntve tálaljuk a pecsenyét, és burgonyakrokettet kínálunk hozzá.

Megjegyzés

A receptet özv.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss