Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Részeges madártej (pohárkrém)

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 nagy pohárhoz:
  • A piskótához:
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez és a habhoz:
  • 6 tojás
  • fél csomag vaníliás vagy tejszín ízű pudingpor
  • cukor vagy édesítő ízlés szerint
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1,2 l tej
  • Valamint:
  • cherry likőr
  • kb. 5 dkg őrölt mandula
  • tejszínhab

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A piskótához valókat egy tábla rakjuk és a robotgép legnagyobb fokozatán kb. 2-3 percig habosítjuk. Egy 20 centi átmérőjű kivajazott tortaformába öntjük, és közepes lángon aranysárgára sütjük.

2.) Az 1 liter tejet a vanília aromával felforrósítjuk. A lángot mérsékelve a cukorral felvert tojásfehérjét beleszaggatjuk úgy, hogy a hab ne főjön, inkább csak dagadjon a tejben. Kb. fél perc után megfordítjuk, újabb fél perc után szűrőedényben lecsepegtetjük. Amennyi tejet enged a tojáshab, azt visszaöntjük. A tojássárgákat, a pudingport, a cukrot és a 2 dl tejet csomómentesen elkeverjük, és a forró tejhez öntjük folyamatos keverés mellett (robotgép 1-es fokozat). Kevergetve felforraljuk. Kihűtjük.

3.) A piskótából mintákat szaggatunk. (Én csillag és karika formákat szoktam, utóbbit egszerű pogácsaszaggatóval.) A minták egyik felét előbb cherrybe, majd a mandulába mártogatjuk (bőségesen).

4.) Hozzálátunk a pohár megtöltéséhez. A részeges piskótát, a vaníliás krémet és a tojáshabot legalább 2 rétegben egymásra rakjuk. A tetejére a maradék krémet kenjük, 1-1 mintát hagyhatunk díszítésnek. Tejszínhabbal tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon kiadós, laktató finomság, és egy kicsit feldobja a már megszokott madártej ízét.
- Ancsiska

Ezek is érdekelhetnek

Friss