Elkészítés: 1.) A piskótához valókat egy tábla rakjuk és a robotgép legnagyobb fokozatán kb. 2-3 percig habosítjuk. Egy 20 centi átmérőjű kivajazott tortaformába öntjük, és közepes lángon aranysárgára sütjük.
2.) Az 1 liter tejet a vanília aromával felforrósítjuk. A lángot mérsékelve a cukorral felvert tojásfehérjét beleszaggatjuk úgy, hogy a hab ne főjön, inkább csak dagadjon a tejben. Kb. fél perc után megfordítjuk, újabb fél perc után szűrőedényben lecsepegtetjük. Amennyi tejet enged a tojáshab, azt visszaöntjük. A tojássárgákat, a pudingport, a cukrot és a 2 dl tejet csomómentesen elkeverjük, és a forró tejhez öntjük folyamatos keverés mellett (robotgép 1-es fokozat). Kevergetve felforraljuk. Kihűtjük.
3.) A piskótából mintákat szaggatunk. (Én csillag és karika formákat szoktam, utóbbit egszerű pogácsaszaggatóval.) A minták egyik felét előbb cherrybe, majd a mandulába mártogatjuk (bőségesen).
4.) Hozzálátunk a pohár megtöltéséhez. A részeges piskótát, a vaníliás krémet és a tojáshabot legalább 2 rétegben egymásra rakjuk. A tetejére a maradék krémet kenjük, 1-1 mintát hagyhatunk díszítésnek. Tejszínhabbal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!