hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus carbonara spagetti

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagettit forró, sós vízben al dentére főzzük a csomagoláson található útmutató szerint. Kevés olajat is csepegetünk a vízbe. 
  2. Közben 1 evőkanálnyi olajon megpirítjuk az apróra vágott húsos szalonnát, hozzáadjuk a fehérbort, és puhára pároljuk. Amikor a bor már majdnem teljesen elfőtt, elhabarjuk a tojást 10 dkg reszelt parmezánnal, megszórjuk kevés reszelt szerecsendióval, és összekeverjük a tűzről lehúzott szalonnával.
  3. Ezzel a mártással keverjük össze leszűrt megfőtt, lecsepegtetett spagettit. Tűzálló tálba tesszük, a tetejét meghintjük a megmaradt reszelt sajttal, és a sütőben éppen csak átmelegítjük, hogy a sajt megolvadjon. 

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek