Előkészítése: a banánt meghámozom, és egyforma vastag karikákra vágom. Mély salátás tálba teszem. A citromlevet 1 evőkanál cukorral meg az alkohollal összekeverem. Ezt a banánra rálocsolom. Jól átforgatom, hogy az ízes lé minden darabka gyümölcsöt átjárjon. Befedem, és két órára hűtőszekrénybe teszem.
Elkészítése: a csokoládémártáshoz a pudingport simára keverem a tejjel, majd kevergetve felforralom. A megmaradt cukorral, valamint a kakaóporral ízesítem, és időnként megkeverem, hogy lehűljön. A banánsalátát közvetlenül fogyasztás előtt leszűröm, a gyümölcsöt lapos üvegtálon elrendezem. (A leve szódavízzel és jégkockával külön elfogyasztható.) A keményre vert tejszínhabbal szépen körbedíszítem, és a már kihűlt csokoládémártást rálocsolom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre