hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta VIII.

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg rétesliszt (sima is jó)
  • 3 tojás
  • 25-30 dkg reszelt sárgarépa
  • 1,5 dl napraforgóolaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kis fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • A mázhoz:
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 tojásfehérje
  • kis citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarjuk. Kis fahéjjal vagy citromhéjjal ízesítjük. A tojásfehérjékből habot verünk. Óvatosan a masszához forgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben sütjük.

A máz hozzávalóit méz sűrűségűre kavarjuk, és a kihűlt tortát bevonjuk vele.

Ezek is érdekelhetnek

Friss