Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta V.

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát, a sót és a lisztes keveréket. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a répás tésztába, óvatosan, nehogy összetörjön.

A kikent és lisztezett tortaformába önjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.

A krémsajtot összekeverjük a cukorral, az alaposan megmosott narancs lereszelt héjával és kifacsart levével.

Ha kihűlt a torta, középen felvágjuk, megtöltjük a sajtkrém 2/3 részével, majd a maradék krémmel bevonjuk a külsejét.

A megmaradt narancsot vékony szeletekre vágjuk, és azzal díszítjük fel a tortát. Jól lehűtve fogyasztjuk.

Megjegyzés

Nagyon finom torta, egyszerű elkészíteni, és tényleg mindenkinek ízlik, még annak is, aki nem szereti a sárgarépát.

Sima tejszínes krémsajttal is nagyon jó, nem feltétlenül mascarpone sajtot kíván.
- solya66

Ezek is érdekelhetnek

Friss