Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta V.

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy közepes kapcsos tortaformához:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 20 dkg reszelt sárgarépa
  • 15 dkg cukor
  • csipet só
  • 10 dkg liszt, melyben elkeverünk:
  • 1 mokkáskanál őrölt szerecsendiót
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbért
  • 1 csomag sütőport
  • A krémhez:
  • 50 dkg krém sajt
  • 15 dkg cukor
  • 1 db narancs és további 1 a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát, a sót és a lisztes keveréket. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a répás tésztába, óvatosan, nehogy összetörjön.

A kikent és lisztezett tortaformába önjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.

A krémsajtot összekeverjük a cukorral, az alaposan megmosott narancs lereszelt héjával és kifacsart levével.

Ha kihűlt a torta, középen felvágjuk, megtöltjük a sajtkrém 2/3 részével, majd a maradék krémmel bevonjuk a külsejét.

A megmaradt narancsot vékony szeletekre vágjuk, és azzal díszítjük fel a tortát. Jól lehűtve fogyasztjuk.

Megjegyzés

Nagyon finom torta, egyszerű elkészíteni, és tényleg mindenkinek ízlik, még annak is, aki nem szereti a sárgarépát.

Sima tejszínes krémsajttal is nagyon jó, nem feltétlenül mascarpone sajtot kíván.
- solya66

Ezek is érdekelhetnek

Friss