Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta sajtkrémmel

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 30 dkg kristálycukor
  • 3 dl olaj
  • 3 tojás
  • 40 dkg reszelt répa
  • csipetnyi szerecsendió
  • 1 evőkanál fahéj
  • 25 dkg darált dió
  • A mázhoz:
  • 10 dkg natúr krém sajt
  • 4 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: Habosra, fehéredésig keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáöntjük az olajat. Másik tálban külön összekeverjük a száraz összetevőket: a lisztet, a szóbikarbónát, a sót, a szerecsendiót és fahéjat. A száraz részt lassanként hozzákeverjük a folyékony részhez. Ha csomómentes a tésztánk, jöhet bele a darált dió, illetve a reszelt répa.

Attól függően, milyen alkalomra sütjük, lehet egyszerű tepsiben sütni és majd kockákra vágni, vagy születésnapra (amint a mellékelt képen is látható) kerek tortaformában. Ízlés szerint választhatjuk a sütőpapíros háziasszonybarát verziót vagy a kivajazott-kilisztezett megoldást is. Öntsük a tésztát a formába, majd süssük 1 órán keresztül. Késsel vagy tűvel ellenőrizhető, teljesen átsült-e a tésztánk.

A sütőből kivéve hagyjuk pihenni, majd borítsuk tálcára. Ezt követően elkészítjük a mázat, melyhez alaposan, csomómentesre kikeverjük a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a sajtot. Ezt egyenletesen elkenjük a tort a tetején és oldalán.

Különleges alkalmakra díszítésként házi marcipánfigurákat is gyárthatunk. Egyszínű marcipánmasszát piros, sárga, levelet zöld ételfestékekkel megszínezve saját magunk készíthetünk répát a torta tetejére.

Megjegyzés

A képen látható torta kollégáim születésnapjára készült (D,F).
- neon03

Ezek is érdekelhetnek

Friss