Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta pirított mandulával

75 perc
egyszerű
megfizethető
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat habverővel felverjük egy tálban a cukor felével, majd amikor felhabosodott, hozzáadjuk a maradék cukrot is. Ezután óvatosan hozzáadjuk a mézet, a sütőport, a mazsolát, a sót és a pálinkát, majd jól elkeverjük.
  2. A mandulát szárzaz serpenyőben megpirítjuk, majd ezt is a masszába keverjük. (Nagyon fontos, hogy mindent alaposan össze kell keverni!) Végül hozzáadjuk a lisztet, belereszeljük a megtisztított répát, és jól összedolgozzuk.
  3. Az elkészült tésztát egy formába öntjük, és 180 fokon 40 percig sütjük. Közben egy tálban összekeverjük a sajtkrémet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és a lehámozott citromhéjat. Ha a tészta kihűlt, bevonjuk a mázzal. 30 perc pihenés után tálalhatjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat kívánok! - jezeriluca_

Ezek is érdekelhetnek

Friss