Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta narancsos-vaníliás mascarponekrémmel

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 4 db sárgarépa durvára reszelve
  • 20 dkg dió durvára darálva
  • 6 evőkanál barna cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1,5 dl olaj
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • őrölt gyömbér ízlés szerint
  • őrölt zöld kardamom ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • kevés só
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 db narancs reszelt héja
  • rumaroma
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagyobb tálba ütöm az egész tojásokat, hozzáadom a cukrot és a sót, géppel jól kikeverem, ez legalább 10 perc keverést jelent. Ezután hozzáadom a többi hozzávalót, és keverőlapáttal vegyítem, a végén sűrű masszát fogok kapni.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Kibélelek egy normál kerek tortaformát alufóliával vagy sütőpapírral (én az előbbivel), és ebbe öntöm a masszát, majd betolom a sütőbe, és kb. 60 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy a közepe is megsült-e. Ha igen, akkor rácsra borítom, és hagyom kihűlni.

A krémhez a vaníliás pudingot a leírás szerint megfőzöm. Amikor elkészült, belereszelem a 2 megmosott narancs héját, és adok hozzá egy kevés rumaromát. Hagyom kihűlni, majd amikor lehűlt, belekeverem géppel a mascarponekrémet.

A kihűlt tésztát 3 felé vágom, a krémmel megtöltöm, majd a maradékkal bevonom az egész tortát.

Színezett kókuszreszelékkel díszítem, mert a mascarpone krémet nehéz díszíteni, mivel a nedvessége oldja, bármit rakok rá.

Megjegyzés

Az őrölt kardamommagtól mézeskalács ízű lesz a tészta, ha ezt valaki nem kedveli, hagyja ki belőle.
A krém 3 evőkanál cukortól nem túl édes, aki édesebben szereti, tehet bele többet is. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss