Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta narancsos mascarponekrémmel

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 35 dkg reszelt répa
  • 6 tojás
  • 20 dkg olaj
  • 15-20 dkg barnacukor
  • 5 evőkanál facsart narancslé
  • 1 narancs héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 35 dkg liszt (70% finomliszt, 30% teljes kiőrlésű búzaliszt)
  • 8-10 dkg zabpehely
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 kis pohár joghurt
  • 10 dkg mandula - plusz, ha a torta oldalára is teszünk
  • kandírozott citruskeverék (ízlés szerint)
  • 6 dkg fehércsoki - kis kockákra vágva
  • A narancsos mascarponekrémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 narancs leve és héja

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához reszeljük le a répákat (levet fog ereszteni), kicsit ki kell nyomkodni. A levét ne dobjuk ki, nagyon finom és egészséges! A narancsoknak reszeljük le a héját, majd facsarjuk ki őket, azt is, ami a narancsos krémhez kell, ne pacsáljunk feleslegesen később. :-)

A barnacukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a mézeskalács fűszerkeveréket keverjük össze. A tojásokat kezdjük el felverni, majd adjuk hozzá a barnacukros-fűszeres keveréket. Tegyük bele a narancs héját és levét, az olajat és a joghurtot.

Keverjük össze a száraz összetevőket. A kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a zabpelyhet. Fokozatosan keverjük bele a tojásos keverékbe. Keverjük hozzá a reszelt répát, a mandulát, a fehércsokit és a citruskeveréket.

Sütőpapíttal kibélelt 26 cm-es tortaformában, 180 fokon 35-40 percig süssük. Ellenőrizzük fogpiszkálóval a tésztát, ha nem ragad, akkor készen vagyunk.

A narancsos mascarponekrémhez verjük kemény habbá a tejszínt a habfixálóval. A lapzselatint mikróban 2-3 evőkanál vízzel melegítsük meg. A margarint keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá a mascarponét, a narancs levét és héját, majd keverjük bele az előzőleg felvert habot és a zselatint.

A kihűlt tortalapot vágjuk ketté, töltsük meg a krémmel, vonjuk be a tetejét és az oldalát. Mandulával díszíthetjük az oldalát, valamint marcipánfigurákkal.

Megjegyzés

A lapzselatin nem annyira fontos, maximum akkor, ha csak félbe vágjuk a tortát, és vastagabb a krém. - Andrea89

Ezek is érdekelhetnek

Friss