Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta mascarpone krémmel

> 90 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 25-30 dkg sárgarépa (+ a díszítéshez)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk fahéj
  • 1 db citrom (héja és 1/2 db citrom leve)
  • A formához:
  • zsír
  • liszt
  • A krémhez:
  • 2,5 dl habtejszín
  • 3 ek porcukor 
  • 20 dkg mascarpone 

Elkészítés

  1. A cukrot kikeverjük a tojássárgákkal és az olajjal, hozzáadjuk az apróra reszelt répát, a vaníliás cukrot, a sütőport, a lisztet, és alaposan összekeverjük. Fahéjjal, citromhéjjal, és a citrom levével ízesítjük.
  2. A tojásfehérjéből habot verünk és óvatosan a masszához forgatjuk. Zsírozott, lisztezett tortaformába öntjük, és 165 fokon kb. 80 percig sütjük.
  3. A krémhez felverjük a tejszínt, majd a porcukorral kikevert mascarponéhoz forgatjuk.

 Az elkészült krémet a kihűlt répatortánk tetejére kenjük, és reszelt sárgarépával díszítjük. 

EZT A RÉPATORTÁT MEG KELL SÜTNÖD - ÍME A LEGJOBB RECEPT! >>> 

RÉPATORTA MÁRPEDIG JÓ, HA VAN! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss