Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta mascarponekrémmel és csokimázzal

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg gyümölcscukor
  • 20 dkg tönkölyliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg darált dió
  • csipetnyi só
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • gyömbér
  • 4 tojás
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 30 dkg reszelt sárgarépa
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 5 evőkanál joghurt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 10 dkg tejcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajjal kikevert tojásokat és a répareszeléket.

Sütőpapírral bélelt formába simítjuk, előmelegített sütőben, 180 °C-on megsütjük kb. 45 perc alatt. Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki a tésztát. (Előfordulhat, hogy a közepe 45 perc után még nem teljesen sült át, akkor tegyünk alufóliát a forma tetejére, és süssük addig, amíg készre nem sül (kb. még 15 perc). Végezzünk tűpróbát!

A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, és egy kis időre hűtőbe tesszük (amíg a tortaalap kihűl).

A kihűlt répatortát kettévágjuk és megkenjük a krémmel belül és kívül is (az oldalára nem teszünk krémet).

A tejcsokit felolvasztunk, és a tortánk tetejére öntjük. A kész tortát hűtőbe rakjuk, amíg megdermed a csoki a tetején.

Megjegyzés

Az ismerőseim szerint is isteni finom ez a torta.
- Zenitha8

Ezek is érdekelhetnek

Friss