Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Glutén- és laktózmentes répatorta

60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Allergének
  • Tojás
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A mentes répatorta elkészítéséhez a megpucolt és lereszelt sárgarépákat a tojássárgájával, a nádcukorral és az olvasztott vajjal együtt folyékonyra turmixoljuk.
  2. Hozzáadjuk a vaníliás porcukrot, a darált diót, a narancs lereszelt héját, a fahéjat, a zabpehelylisztet és a sütőport, majd jól összekeverjük.
  3. A felvert tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a répás masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt torta- vagy sütőformába simítjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  4. Miután kihűlt, felszeleteljük, és narancslekvárral tálaljuk.

Nézd meg videón, milyen egyszerűen készül a mentes répatorta


 

Megjegyzés

Glutén- és/vagy laktózérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a legfinomabb húsvéti sütiről, a répatortáról. Cukor helyett édesítőt is használhatunk hozzá. - Glutén- és laktózmentes

Ezek is érdekelhetnek

Friss