A mentes répatorta elkészítéséhez a megpucolt és lereszelt sárgarépákat a tojássárgájával, a nádcukorral és az olvasztott vajjal együtt folyékonyra turmixoljuk.
Hozzáadjuk a vaníliás porcukrot, a darált diót, a narancs lereszelt héját, a fahéjat, a zabpehelylisztet és a sütőport, majd jól összekeverjük.
A felvert tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a répás masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt torta- vagy sütőformába simítjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Glutén- és/vagy laktózérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a legfinomabb húsvéti sütiről, a répatortáról. Cukor helyett édesítőt is használhatunk hozzá. - Glutén- és laktózmentes
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!