Elkészítés: A répákat megpucolom és lereszelem. A tojásokat szétválasztom, kevés cukorral és pici sóval a fehérjét kemény habbá verem. A többi hozzávalót mind összekeverem egy tálban, végül a tojáshabot is beleforgalom, ragacsos massza lesz. Alufóliával kibélelt közepes tepsibe öntöm, és előmelegített sütőben 180 fokon 1 órát sütöm. Tűpróbával ellenörzöm, hogy megsült-e. A tepsiben hagyom kihűlni.
A marcinánt porcukorral megszórt asztalon kinyújtom egy kicsit nagyobbra, mint a tepsi mérete, kiborítom a tepsiből egy tálcára a tésztát, és ráemelem nyújtófával a marcipánt. Nedves kézzel ráigazítom, és még ekkor bejelölöm a szeletek nagyságát, majd hűtőben pihentetem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre