Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta gazdagon

90 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A répákat megpucolom és lereszelem. A tojásokat szétválasztom, kevés cukorral és pici sóval a fehérjét kemény habbá verem. A többi hozzávalót mind összekeverem egy tálban, végül a tojáshabot is beleforgalom, ragacsos massza lesz. Alufóliával kibélelt közepes tepsibe öntöm, és előmelegített sütőben 180 fokon 1 órát sütöm. Tűpróbával ellenörzöm, hogy megsült-e. A tepsiben hagyom kihűlni.

A marcinánt porcukorral megszórt asztalon kinyújtom egy kicsit nagyobbra, mint a tepsi mérete, kiborítom a tepsiből egy tálcára a tésztát, és ráemelem nyújtófával a marcipánt. Nedves kézzel ráigazítom, és még ekkor bejelölöm a szeletek nagyságát, majd hűtőben pihentetem.

Megjegyzés

Ne rakjunk bele több répát, mert akkor nagyon nedves lesz a tészta, aszalt gyümölcsökből lehet rakni bőven, aki szereti, csokidarabokat is vághat bele, fehéret, sötétet egyaránt. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss