Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta egészségesen

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg zabpehelyliszt
  • 35 dkg reszelt sárgarépa
  • 1 teáskanál fahéj
  • 4 tojás
  • édesítő (én 30 dkg eritritet használtam)
  • 10 dkg dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl kókuszolaj
  • A tetejére:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 citrom reszelt héja
  • édesítő
  • vanília-aroma

Elkészítés

Elkészítés: Reszeljük le a répát. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a fahéjat. Egy nagy tálban robotgép segítségével verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá az eritritet, és keverjük egészen addig, amíg enyhén habos krémet nem kapunk, majd adjuk hozzá az olajat. A tojásos keverékhez óvatosan keverjük hozzá a lisztes keveréket, hogy homogén masszát kapjunk. Forgassuk bele a reszelt répát és a diót.

A tésztát simítsuk kikent, lisztezett sütőformába. Előmelegített sütőben süssük meg. Villával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e már. Vegyük ki a sütőből, majd 5-10 percig pihentessük. Ezután fordítsuk ki a formákból egy sütőrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Citromhéjjal, édesítővel és vanília-aromával kikevert mascarponekrémet kenhetünk a tetejére.

Megjegyzés

A mascarpone helyettesíthető bármilyen krémsajttal. - kata5019

Ezek is érdekelhetnek

Friss