Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta dióval, csokival és lekvárral

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál méz
  • 5 vékonyabb sárgarépa reszelve
  • 1 citrom héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 15 dkg dió durvára törve
  • 4 db tojás
  • 8 dkg csokipasztilla
  • Valamint:
  • meggylekvár
  • marcipán figurák
  • ehető fű

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához keverem a puha vajat, a mézet, a cukrokat, kikeverem. A sárgarépát lereszelem, összekeverem őrölt fahéjjal. A tojássárgájákhoz keverem a durvára tört dióval, citromhéjjal és a csokival együtt. Hozzáadom a lisztet és a sütőport, illetve óvatosan belekeverem a fehérjehabot is.

Egy kisebb tepsibe (23 x 26 cm) sütőpapírt teszek, ebbe öntöm a masszát, elsimítom, majd előmelegített 180 C fokos sütőben 35 percet sütöm. Azért csak ilyen rövid ideig, mert lapos tepsiben sütöttem és nem tortaformában.

Ha megsült a tészta, kiemelem, hosszában félbevágom és megkenem házi, darabos meggylekvárral az egyik felét. Ráteszem a tetejét, ezt is megkenem lekvárral, erre teszem az ehető füvet, majd az *óvodás is szebbet tud* marcipánfigurákat, meghintem színes cukrokkal, és készen is van.

Megjegyzés

Ezen a sütin nem gondolkodtam sokat, csak kimentem és megcsináltam, a marcipánfigurákat is először próbáltam, hát olyan, amilyen.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss