Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához keverem a puha vajat, a mézet, a cukrokat, kikeverem. A sárgarépát lereszelem, összekeverem őrölt fahéjjal. A tojássárgájákhoz keverem a durvára tört dióval, citromhéjjal és a csokival együtt. Hozzáadom a lisztet és a sütőport, illetve óvatosan belekeverem a fehérjehabot is.
Egy kisebb tepsibe (23 x 26 cm) sütőpapírt teszek, ebbe öntöm a masszát, elsimítom, majd előmelegített 180 C fokos sütőben 35 percet sütöm. Azért csak ilyen rövid ideig, mert lapos tepsiben sütöttem és nem tortaformában.
Ha megsült a tészta, kiemelem, hosszában félbevágom és megkenem házi, darabos meggylekvárral az egyik felét. Ráteszem a tetejét, ezt is megkenem lekvárral, erre teszem az ehető füvet, majd az *óvodás is szebbet tud* marcipánfigurákat, meghintem színes cukrokkal, és készen is van.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre