Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répás vérnarancsleves

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A répát és az újhagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk. A mandulát serpenyőben megpirítjuk, 4 narancsot kipréselünk, egyet kifilézünk.

2. Vajon lepirítjuk a hagymát és a gyömbért, majd hozzáadjuk a répát, és tovább pirítjuk.

3. Felöntjük a zöldséglével, és tovább főzzük, majd hozzáadjuk a kifacsart narancslevet. Addig főzzük, míg a répa megpuhul.

4. A levest lepürésítjük, majd fűszerezzük sóval, borssal, cayenne borssal és egy kevés cukorral.

5. A levest kitálaljuk, 1-2 cikk narancsot és 1 evőkanál tejfölt teszünk a tálakba, végül mandulával megszórjuk.

Elkészítés: kb. 35 perc
Fogyasztható: azonnal

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, további fotókat és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss