A megtisztított répát reszeljük finomra. A diót aprítsuk fel, majd keverjük össze a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal, a sóval és 1 csipet gyömbérrel. Keverjük habosra a tojást a barna cukorral és a tejjel. Adjuk hozzá a répát, majd forgassuk a lisztes keverékbe. Pihentessük a tésztamasszát 30 percig.
Tegyük tálba a porcukrot, adjuk hozzá a krémsajtot, és keverjük habosra. Forrósítsunk fel kevés vajat egy serpenyőben, majd merjünk bele 3 apró halmot a tésztából. Süssük mindkét oldalukat aranyszínűre. Ugyanígy készítsük el az egész tésztamasszát. A kész palacsintákat tartsuk melegen50 fokos sütőben.
Rétegezzük egymásra a kisütött palacsintákat és a krémsajtot. Rendezzük tányérra, és 1-1 szem friss gyümölccsel díszítve tálaljuk.