1 tk. piros és 1 tk. sárga természetes alapanyagú ételfesték
Csokis piskótához:
30 dkg vaj
35 dkg cukor
4 tojás
25 dkg liszt
7 ek. kakaópor
1 tk. szódabikarbóna
2 tk. vaníliakivonat
12,5 dkg étcsoki
2 ek. forró víz
Elkészítés
Először a "répákhoz" készítjük el a piskótát: a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet.
Annyi természetes alapanyagú ételfestéket adjunk hozzá, hogy szép narancssárga színt kapjunk. Kibélelünk sütőpapírral egy gáztepsit és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük a piskótát. Ha kihűlt, akkora répa alakokat vágunk ki belőle, ami állítva belefér a gyümölcskenyérformánkba.
Szorosan végig rakjuk a formát a répákkal úgy, hogy a hegyük álljon felfele, amikor kifordítjuk úgy nézzen ki mintha a földben állnának.
Összeállítjuk a csokis piskótát: a vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, vanília kivonatot és simára keverjük. Az étcsokit felolvasszuk mikróhullámúban vagy gőz fölött és a vízzel az előzőekhez keverjük.
Belöntjük a formánkba úgy, hogy mindenhova jusson belőle és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Ha megsült fordítsuk le és hagyjuk kihűlni. Vegyük le róla a formánkat és szórjuk meg leesett piskóta reszelékkel. Marcipán vagy ostya levelekkel díszítsük és tejjel kínáljuk.