Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répa falatkák (húsvéti túrókrémes rolók)

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
  • 40 dkg leveles tészta
  • 1 db tojás
  • sütőrudak
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg tehéntúró
  • 10 dkg krém sajt
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1-2 evőkanál majonéz
  • 1 marék reszelt sajt
  • pirospaprika ízlés szerint
  • A díszítéshez:
  • friss kapor

Elkészítés

Elkészítés: A leveles tésztát lisztes felületen vékonyra kinyújtom. Kb.1-1,5 cm csíkokra vágom. A tésztacsíkokat kis átfedéssel rátekerem a sütőrudakra úgy, hogy a rúd vége üres legyen. Ha teljesen betekernénk a rudat, a tészta rásülne, és nem jönne le róla. Az elejét is úgy kell alakítani, hogy ne legyen lyuk, hanem hegyes vége, különben kifolyik a töltelék.

A tésztatekercseket bekenem minden oldalról felvert tojással. Érdemes odafigyelni, hogy minden oldala meg dudora legyen bekenve tojással, mert akkor lesz szép, egyenletes sárga színe. Sütőpapírra teszem, és 200 fokon (alul-felül sütés) kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm. Ha kész, még melegen, óvatosan leszedem a tekercseket a rudakról, hagyom teljesen kihűlni.

A töltelékhez a túrót egy elektromos kézi habverővel szép simára keverem. Hozzáadom a többi alapanyagokat, és sűrű, krémszerű tölteléket készítek. A tejföl és a majonéz mennyisége a túró állagától függ, milyen száraz vagy zsíros. Ha túl keményre sikerül a töltelék (mert száraz a túró), tejföllel lehet hígítani. Bekanalazom a tölteléket a habzsákba, és megtöltöm vele a *répákat*. A végét kaporral díszítem.

Megjegyzés

A sütőrudat nem kell bekenni semmivel, mert a leveles tészta nem ragad. Hogy a répának még intenzívebb színe legyen, igazi répa szín, akkor a tojás helyett a nyers tésztatekercseket be lehet kenni narancssárga ételfestékkel. A tésztatekercseket lehet 1-2 nappal korábban is kisütni, de a kaprot csak a tálalás előtt érdemes belerakni, mert akkor friss lesz, és nem fog összefonnyadni. - dijuka

Ezek is érdekelhetnek

Friss