Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szuper online időtöltések koronavírus-járvány idejére

default user icon
MME
Világszerte tombol a koronavírus-járvány, aminek terjedését csak úgy tudjuk lelassítani, megfékezni, ha otthon maradunk. Szerencsére Magyarországon aránylag jól működik ez a dolog, hiszen fegyelmezettek vagyunk, ez pedig jól látszik a kiürült utcákon. De mit csinálton az ember tavasszal a négy fal között hogy ne csavarodjon be?

Remek online kezdeményezések indultak, amik igazán változatos programokat kínálnak. Ráadásul a rendkívüli helyzetre való tekintettel olyan dolgokhoz is hozzáférhetünk most egyszerűen és ingyen, amikhez egyébként nem.

A legfontosabb az összetartás

Az egyik leglényegesebb dolog ebben a helyzetben az összetartás, hiszen ez az, ami megóv minket a félelemtől és a magánytól is. Az internet rengeteget segít abban, hogy ne érezzük magunkat egyedül, még akkor sem, ha fizikailag valóban egyedül vagyunk a lakásunkban. Mindehhez remek csoportok alakultak a Facbookon, ahol akár, segítséget is kérhetünk, ha szükségünk van rá. Ilyen például a karantén klub is,  ahol programötleteket gyűjtnek és osztanak meg egymással az emberek. 

Étkezési kérdések

Fontos kérdés az is, hogy mit együnk. Komoly kreativitást kíván, ha mindennap össze kell ütnünk valamit a családnak, vagy akár csak magunknak, ha eddig mondjuk menzákon, kifőzdékben, éttermekben ettünk. Szerencsére az erre a célra létrejött csoportok jó segítséget nyújtanak. Ötleteket kaphatunk, chetelhetünk, megoszthatjuk a saját receptjeinket, hogy inspiráljunk másokat. Ilyen csoport például az Olcsó, laktató ételek - főzz a Mindmegettével. 

Online jóga, meditáció és erőnléti edzés

Arra is figyelni kell, hogy a karantén idején ne punnyadjunk be teljesen, mert az hamar elhízást és rossz közérzetet eredményezhet. Szerencsére sokan segítenek minket abban, hogy fittek maradjunk online jógaórákkal, de más edzéseket is találhatunk ingyenes közvetítések formájában. Ilyen például Hegedüs Dóri, a Mindmegette edzője is, aki már számtalan órát tartott virtuális formában. Remek alkalom lehet ez arra is, hogy kipróbáljunk valami újat.

Emellett élő és letölthető meditációkat is találhatunk a Facebookon, vagy más videós oldalakon, így a lelkünket is edzésben tudjuk tartani. Ha pedig krízisbe kerültünk, akkor sem maradunk egyedül, hiszen számtalan ingyenes lelki segítő online konzultációt tartanak szükség esetén. 

Kultúra virtuálisan

A színházi előadásokat és a múzeumokat sem kell nélkülöznünk karantén idején. Több színház is közvetíti néhány korábbi előadását a neten. Ilyen például a Bartók Kamaraszínház, de megnézhető a Nóra is Ónodi Eszter főszereplésével. 

Járd be online a legmenőbb múzeumokat

- British Múzeum, London 
- Guggenheim Múzeum, New York
- Nemzeti Galéria, Wasgington 
- Musée d´Orsay, Párizs 
- Kortárs Művészeti Múzeum, Szöul 
- Pergamon Múzeum, Berlin 
- Rijks Múzeum, Amszterdam 
- Van Gogh Múzeum, Amszterdam 
- J. Paul Getty Múzeum, Los Angeles 
- Uffizi Képtár, Firenze 
- Sao Paolo Művészeti Múzeum 
- Mexikói Nemzeti Antropológiai Múzeum, Mexikóváros 

E-könyv lelőhelyek

Nagy eséllyel sokunknak vannak olyan könyvei, melyeket még nem olvastak, csak egyik polcról a másikra pakolgatták őket. Nos, most ezeket a hinyosságokat is pótolhatod. Azonban ha kifogytál az olvasnivalókból, akkor sem kell aggódnod, hiszen a Magyar Elektronikus Könyvtár honlapján több száz művet találhatunk. 

Tanulási lehetőségek

Hogy mire használhatjuk fel a váratlanul jött szabadidőnket a leghasznosabban? Hát persze, hogy tanulásra. Erre számos lehetőséget találunk a különböző videomegosztókon, így akár számtalan új dolgot tanulhatunk különböző tematikában. A gyerekekről sem feledkeztek meg, ők egy jól működő digitális oktatás keretein belül szívhatják magukba a tudást a mediaklikk.hu-nak köszönhetően. Egyébként a Cambridge University Press is úgy döntött, hogy a vírus idejére nyilvánossá teszi több mint 700 tankönyvét. 

Film, film, film

Nem csak a tévé, az HBO Go és a Netflix nyújt filmnézési lehetőséget. A különleges helyzetre való tekintettel a Magyar Film Adatbázis Magyarország összeállított egy listát, amely segítségével ingyen és legálisan élvezhetünk 100 különlegességet és klasszikust.

A KORONAVÍRUS MIATT HAGYTAK TÖBB MILLIÓS BORRAVALÓT EGY ÉTTEREMBEN >>> 

KORONAVÍRUS: EGY HÉT ALATT MÁR 500 ÉTTEREM KÖLTÖZÖTT AZ INTERNETRE >>> 

BEZÁRNAK AZ IKEA ÁRUHÁZAK MAGYARORSZÁGON >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss