Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Régi idők kedvence: Meggyes túrógombóc - Mindmegette Villámverseny

75 perc
bonyolult
olcsó
5 adag
Hozzávalók
  • A gombóchoz :
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 5 evőkanál búzadara
  • 1 kis üveg rumos meggy
  • 1 evőkanál cukor
  • A pirított grízhez :
  • 2 evőkanál margarin
  • 3 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál víz
  • 1 evőkanál cukor
  • Az öntethez :
  • 2 kicsi tejföl
  • 3 evőkanál méz

Elkészítés

  1. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd belekeverjük a búzadarát, és beleforgatjuk a papírtörlőn leszárított meggyet.
  2. A masszát hűtőszekrénybe tesszük kb. 40 perce. Közben a margarinon megpirítjuk a grízt, öntünk alá vizet, és a tűzre visszatéve elpárologtatjuk.
  3. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a cukrot.
  4. A kezünkkel egyenletes nagyságú gombócokat formálunk (elég nehéz vele bánni) a meggyes-túrós masszából, és forrásban levő bő vízbe rakjuk
  5. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, kiszedjük, lecsöpögtetjük, megforgatjuk a pirított grízben, és mézes tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss