Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Reggelizz, és fogyj! 6 tipp + 5 recept a tökéletes napindításhoz!

default user icon
MME
A fehérjében gazdag, ízletes reggeli segít, hogy sikeresen vedd fel a harcot a pluszkilókkal.

A nap első étkezése fontos szerephez jut a súlycsökkentésben. Elengedhetetlen, hogy laktató legyen, felturbózza az anyagcserét, és kellő energiával lássa el a szervezetet. Ebben segítenek a fehérjék. Ezek egyrészt az anyagcserében, másrészt az izmok építőelemeként azok működésében, és így a napi mozgás, energiafelhasználás során játszanak szerepet.
Legyen tehát sós vagy édes, az alábbi reggelikkel biztosan jól kezdődik majd a nap!
És hogy milyen a jó reggeli? A fehérje mellett teljes értékű szénhidrátot, illetve vitaminokban gazdag zöldségeket és/vagy gyümölcsöket is tartalmaz.

Kiváló fehérjeforrások

Tojás
8 g fehérje/1 db
Többek között D- és B12-vitamin is található benne, ezek fontosak a csontok egészségének megőrzésében.

Lazac
22 g fehérje/100 g
Gazdag omega-3 zsírsavban, ami jótékonyan hat többek között a szív- és érrendszerre, valamint az agyműködésre.

Túró, zsírszegény
14 g fehérje/100 g
Kiemelkedő fehérjetartalma mellett többek között van benne kalcium, kálium, magnézium is, utóbbi segít a megfelelő szinten tartani a vércukorszintet.

Kemény sajtok
27 g fehérje/100 g
Értékes fehérje- és kalciumforrások, ráadásul kicsit kevesebb laktózt tartalmaznak, mint lágy és félkemény társaik.

Pulykamell
23 g fehérje/100 g
Az egyik legsoványabb húsféleség tele van fehérjével, valamint esszenciális zsírsavakat is tartalmaz.

Mandula
21 g fehérje/100 g
Egészséges zsírsavakban, B- és E-vitaminban, kalciumban, káliumban és magnéziumban gazdag, a szívre, az érrendszerre és a bőrre egyaránt pozitív hatást gyakorol.

Receptek

Zöldséges-sajtos szendvics
Hozzávalók (1 személyre): 1/4 db piros színű paprika, 50 g cottage cheese, 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld, 1 ek apróra vágott snidling, 1 ek konzervkukorica, só, bors, 1/4 fej lila hagyma, 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér

Elkészítése: A paprikát kis kockákra vágjuk, majd összekeverjük a cottage cheese-zel, a zöld fűszerekkel és a kukoricával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A lila hagymát felkarikázzuk, a sajtos feltétet a kenyérre kanalazzuk, és osszd el rajta a hagymakarikákat.
Kalóriatartalom: 230 kcal/adag

Gombás-paradicsomos fehérjeomlett
Hozzávalók (1 személyre): 1 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 ág snidling, 3 ág kapor, 60 g sampinyongomba, 20 g aszalt paradicsom, 2 db tojásfehérje, só, bors, 1 tk vaj

Elkészítése: A paradicsomot és hagymát kis kockákra vágjuk, a zöldfűszereket felaprítjuk. A megmosott gombát és az asztalt paradicsomot feldaraboljuk. A tojásfehérjét elhabarjuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát és a gombát megdinszteljük a felhevített vajon, hozzákeverjük a kétféle paradicsomot, és a zöldfűszereket. Ráöntjük a tojásfehérjét, és megsütjük az omlettet.
Kalóriatartalom: 130 kcal/adag

Fehérjepalacsinta
Hozzávalók (1 személyre): 20 g semleges ízű fehérjepor, 1 ek lágy zabpehely, 1 tk kókuszreszelék, 2 g sütőpor, 1 tk kókuszzsír (vagy vaj), 1/4 db banán, 1 ek zsírszegény tej, 1 db tojás, 1 tk olaj

Elkészítése: A fehérjeport, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket és a sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott kókuszzsírt (vagy a vajat). A banánt villával pépesre törjük, összekeverjük a tejjel és az elhabart tojással, majd zabpelyhes keverékhez adjuk. Serpenyőben felhevített olajon palacsintát sütünk a masszából. Friss gyümölccsel tálaljuk.
Kalóriatartalom: 110 kcal/adag

Barackos túró
Hozzávalók (1 személyre): 1 db őszibarack, 150 g zsírszegény túró, 2-3 ek ásványvíz, 2-3 csepp folyékony energiamentes édesítőszer, 1 ek mandulapehely

Elkészítése: A barackot megmossuk, és falatnyi darabokra vágjuk. A túrót krémesre keverjük az ásványvízzel és az édesítőszerrel. Túrókrémbe forgatjuk a barackot, végül megszórjuk a mandulapehellyel.
Kalóriatartalom: 230 kcal/adag

Joghurtos gyümölcssaláta
Hozzávalók (1 személyre): 50 g vegyes bogyós gyümölcs (mirelit), 50 g alma, 200 g natúr joghurt, méz

Elkészítése: A bogyós gyümölcsöket szobahőmérsékleten hagyjuk felolvadni. Az almát kettévágjuk, a magházát kivájjuk, a gyümölcshúst felkockázzuk. A joghurtot kikeverjük pár csepp mézzel, és beleforgatjuk a gyümölcsöket.
Kalóriatartalom: 191 kcal/adag

Még több diéta tippet és fogyókúrás tanácsot találsz az eheti fanny magazinban! >>>


Diétás ajánlatunk a Mindmegettén:
6+1 ÉTEL ÉS ITAL AMIT SOHA NE EGYÉL REGGELIRE! >>> 
EZT ESZI VILMOS HERCEG ÉS KATALIN HERCEGNÉ REGGELIRE >>> 
ÍGY REGGELIZZ, HOGY MEGINDULJON A FOGYÁS! >>> 

Ezek is érdekelhetnek