Elkészítés: A kókuszos-túrós golyókhoz összekeverjük a kókuszt, a túrót, a cukrot és a tojássárgáját. (Ha esetleg a túró túl vizes lenne, lehet még tenni bele kókuszt.) Diónyi golyókat formázunk, és 30 percre a fagyasztóba tesszük egy tálcán.
A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a tejet, a lisztet és a sütőport, majd jól elkeverjük. A tészta felét beleöntjük egy kivajazott, kilisztezett koszorúformába. A maradék tésztába belekeverjük a kakaót, és ráöntjük a fehér tésztára.
A tetejét kirakjuk a fagyasztott golyókkal, és kb. 170-180 fokos előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Tűpróba!
A krémhez a tejet elkeverjük a cukros pudingporral, majd sűrűre főzzük, langyosra hűtjük, és rákenjük a tészta tetejére. Megszórjuk csokidarával vagy csokireszelékkel, esetleg kakaóporral is díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre