Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Régen is vágytak a karcsúságra - íme a múlt legextrémebb fogyókúrái

default user icon
MME
Az elmúlt évszázadokban ma már elképesztőnek és hihetetlennek tűnő módszereket vetettek be az emberek a karcsúság elérése érdekében. Most bemutatjuk ezeket a fura programokat, de a követésüket természetesen senkinek sem ajánljuk!
Erzsébet királyné (Sisi) - Csak leves és tej

Majdnem hihetetlen, de igaz: Sisi (1837–1898) életének egy-két rövidebb szakaszától, pl. a terhességei időszakától eltekintve mindig tartotta a versenysúlyát: 172 cm-es magasságához 48–50 kilót nyomott. De ami még megdöbbentőbb, hogy a derékbősége 50, a csípőbősége pedig állítólag mindössze 62 cm volt! Sajnos szépséges királynénk legendásan vékony alakját nem az egészséges életmódnak köszönhette, hanem a szigorú koplalásnak. (Az éhezés következtében számos hiánybetegség alakult ki nála.) Előfordult, hogy a császárné napokig csak híres erőlevesét fogyasztotta. Ehhez egy ezüstprésen átnyomtak két-három fontnyi húst (marha, csirke, őz, fogoly), aztán erős húskivonatot főztek belőle. Sisi emellett nagyon szerette a tejet is, naponta több pohárnyit megivott, kizárólag frissen fejt tehén- és kecsketejet fogyasztott. A királyné szigorú étrendjébe csak néha-néha fért bele néhány szem aprósütemény, amit a reggeli teájához, illetve a délutáni kávéjához fogyasztott el.

(I.) Hódító Vilmos - Ágy és itóka


1066–1087-ig között uralkodott I. Vilmos angol király, korábban Normandia hercege. Hódító Vilmos azért döntött egy mai szemmel igencsak extrém módszer mellett, mert a túlsúlya miatt már nem tudta megülni a lovát. Ezért aztán úgy határozott, hogy a saját lakosztálya foglya lesz, és semmi mást nem vesz magához, csak alkoholt. Valamilyen szinten sikeres lehetett a diéta, hiszen még abban az évben újra lóra tudott ülni – amiről sajnos leesett, és olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy belehalt.

Fogyókúrás tévhitek>>>
Henry James - Minden falatot 32-szer!

Az amerikai író, Henry James (1843–1916), az Egy hölgy arcképe, A galamb szárnyai és Az aranyserleg szerzője a XIX. század leghíresebb diétaguruja, Horace Fletcher módszerét követte. Fletcher fő szabálya az volt, hogy minden falatot legalább 32-szer meg kell rágni, mielőtt az ember lenyeli, mert így könnyebb a gyomornak megemésztenie, és nem hizlal. Később Fletcher továbbfejlesztette módszerét, és odáig jutott, hogy a gondosan megrágott falatot le sem kell nyelni, mert időközben a nyál már úgyis minden fontos tápanyagot kinyert az ételből...

Diétázz csillagjegyed szerint>>>
Maria Callas - Féreg egy módszer

Az 1920-as években terjedt el az az eljárás, hogy a fogyni vágyók féregpetét tartalmazó kapszulákat szedtek be. A féregpete aztán a bélben féreggé fejlődött, és – nagyon leegyszerűsítve a dolgot – megette a bekerülő táplálékot az ember elől. Így adott le 28 kilót a legendás opera-énekesnő, Maria Callas (1923–1977) is. A módszer persze óriási bolondság volt, hiszen később nem tudtak megszabadulni a féregtől, és az komoly egészségügyi problémákat okozott.

Lord Byron - A koplalás bárója

A híres angol költő, Lord Byron (1788–1824) a történelem egyik leghíresebb fogyókúrázójának számít. Módszere rendkívül drasztikus és igen egészségtelen volt. Amikor a súlya elérte a 91 kilót, a 173 cm magas Byron szigorú diétába kezdett. A reggelit és a vacsorát elhagyta, ebédre csak húst, némi kétszersültet és ecetbe áztatott krumplit evett, az éhségérzet elűzése céljából pedig szódát ivott és dohányzott. Hogy jobban izzadjon, kabátban futott és krikettezett.

Diétacsapdák>>>
Még több extrém diéta>>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss