Reform zserbó - fehérliszt és cukor nélkül!

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 35 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 darab egész tojás
  • 15 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 1 marék darált dió
  • 1 darab birsalma (nagyobb)
  • 3 alma
  • 4 evőkanál méz
  • fahéj
  • szerecsendió
  • A tetejére:
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés

  1. Elkészítjük a tölteléket: az almát és a birsalmát megmossuk és lereszeljük, majd megpároljuk a fűszerekkel és a mézzel. Ezután kihűtjük. (A méz mennyiségét ízlés szerint lehet változtatni.)
  2. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk.
  3. Az első lapot a kinyújtás után megszórjuk darált dióval, és a töltelék felét halmozzuk.
  4. A második lapot is igyekezzünk az első lap méretére nyújtani. Ezt is megszórjuk darált dióval és rákenjük a maradék tölteléket.
  5. Erre kerül a harmadik lap, amit enyhén felvert tojásfehérjével kenünk meg. Ezután villával a tetejét jól megszurkáljuk. Közepes hőmérsékleten (előmelegített sütőben 160 fokon) világosbarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss