Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Reform töltött káposzta

MME MME
2 4/5
120 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg vágott savanyú káposzta és 8-10 savanyúkáposzta-levél
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál csemege pirospaprika
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 púpozott evőkanál zabpehelyliszt
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg darált sertéshús vagy pulyka felsőcomb
  • 6 evőkanál zabpehely
  • 1 tojás
  • 1-1,5 dl tejszín vagy tejföl
  • kb. 1 csapott mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál csemege pirospaprika
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez a húst a zabpehellyel, a tojással, a tejszínnel (tejföllel) és a fűszerekkel jól összekeverjük. 10-15 percre félretesszük, hogy a pehely egy kissé megdagadjon. A káposztaleveleken végighúzódó erek vastag részét kivágjuk, hogy hajtogatni tudjuk. A leveleket úgy fordítjuk, hogy a vastag ér velünk szemben legyen, mert így lehet könnyebben feltekerni. Mindegyik közepére tölteléket halmozunk. A levél egyik oldalát ráhajtjuk, felcsavarjuk, majd a másik oldalát a batyuba gyűrögetjük. A vágott savanyú káposztát, ha kell, kimossuk. Egy mély lábosban a megtisztított és felaprított hagymával összekeverjük, pirospaprikával, a fokhagymával, a borssal fűszerezzük. A tetején sorban elrendezzük a töltelékeket, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi (kb. 5–6 dl). Felforraljuk, majd félig letakarva egyenletes tűzön kb. 50 perc alatt puhára főzzük. Ne keverjük, de időközben az edényt rázzuk meg, nehogy a káposzta letapadjon. Ha kész, a töltelékeket a lábosból kivesszük, és az apró káposztát a lisztből és olajból készült világos, vékony rántással besűrítjük, néhány percig főzzük, majd a töltelékeket visszahelyezzük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss