Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Reform bögrés süti banános krémmel

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 bögre (1 bögre kb. 2,5 dl) darált mogyorós, cukormentes müzli (kávédarálóban tökéletesen ledarálható mazsolástul, mindenestül)
  • 1 bögre alaposan ledarált (!) vörös lencse
  • 1/2 bögre lenmag
  • 1/2 bögre keserű kakaópor
  • 2 sárgarépa lereszelve
  • 1 tojás
  • 2 tojássárga
  • 1/2 bögre joghurt
  • 1/2 bögre étolaj
  • 1 érettebb banán villával összetörve
  • 3 evőkanál sűrű tejszín (vagy ha ezt kihagynánk, akkor tegyünk kicsit több joghurtot)
  • 1/2 rúd vanília kikapart belseje
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • A banános krémhez:
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 7 dkg vaj (én ennyit tettem, de ez azért növelhető, ha több krémre van szükség)
  • 10 dkg darált mandula
  • 1 marék mazsola
  • 1 banán
  • 3 evőkanál sűrű tejszín (ez akár el is maradhat)
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • A tetejére:
  • friss ananász vagy mangó

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókat összekeverem, majd 1 órán át hagyom pihenni (mindegy hol - mondjuk ne 30 fokban, de alapvetően nem kell neki hűtő), majd 190 fokos sütőben sütöm, kb. fél centis tésztához nekem 15-18 perc kellett. Ha egy icipicit kiszárítjuk, akkor remekül megtartja akár a peremes, tál-szerű formát is, ahogy én készítettem. Ha kész, azonnal szedjük le róla a sütőpapírt (javaslom, azzal süssük!), és tegyük rácsra.

A krémhez a répát felszeletelem. A vajat lassú tűzön megolvasztom, beleteszem a répát, kb. 7-8 percig kevergetem benne, majd fogok egy tűzálló tálat, egy kanállal kiszedegetem a répákat (nem baj, ha vaj is jön velük), elegyengetem őket, majd a tetejükre szórom a mandulát, és beteszem a sütőbe 190 fokra 10 percre. (Figyeljük, nehogy megégjen a tetején a mandula, de ennyi idő alatt nem fog.) Akkor jó, ha a répák puhák már, a mandula meg kezd aranyos árnyalatot venni. Akkor kivesszük, és ha kissé kihűlt, mehet a turmixgépbe, hozzáadom a lábas alján megmaradt vajat, a banánt és a mazsolát. Összeturmixolom, megkóstolom, és még eldöntöm, kell-e bele a tejszín. Anélkül is nagyon finom. Remekül kiegészíti a kakaós tésztát!

A tetejére szerintem legjobban ananász illik, de vigyázzunk, ne áztassa el a krémet! Nekem csak mangóm volt itthon, de azzal is nagyon finom volt.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss