A szűzpecsenye a sertés talán legértékesebb része. A karaj melletti hosszúkás húsdarab, amely nagyon puha és sovány. Alacsony zsírtalmának köszönhetően diétába is illeszthető a belőle készült étel. Szeletelve, szűzérmeként készítik el a leggyakrabban. Fontos óvatosan bánni ezzel a húsféleséggel, ugyanis könnyű túl sütni, melynek következtében száraz és kemény lesz. Mindkét oldalát csupán néhány percig javasolt sütni. Lehet, kevesen tudják, de rántani is lehet, és nagyon finom a vékony szeletből készült rántott hús. Bárhogyan is készítjük el, valamilyen szósz vagy öntet mindenképpen ajánlatos hozzá. Ínyencek a brassói aprópecsenyét is ebből készítik. Krumplipürével, rizssel, salátával kínálhatjuk.
Egész évben kapható a hentes üzletekben, hentes pultokban.
Hűtőszekrényben a felhasználásáig, de le is lehet fagyasztani.
120 kcal
20.7 g
3.5 g
0 g
Ha főzéskor a lencséhez adunk pár szelet paradicsomot, hamarabb puhul!
Beküldő: Irsis