RECEPTEK rókagomba HOZZÁVALÓVAL

...

Leírás

A sárga rókagomba nagyszerű ízének köszönhetően vált igazán kedvelt alapanyaggá. Kellemes fűszeres ízű, csípőssége a hőkezelés hatására eltűnik. Kemény állagának köszönhetően jól tűri a szállítást, nem törik össze. Frissen és szárítva is fogyasztható. Nagyszerű leveseket, mártást készíthetünk belőle, de a rizottót is feldobja és igazán különlegessé teszi.

 

Mikor vegyem meg?

Természetes élőhelyén július és november között terem meg kellő csapadék esetében, ilyenkor a piacokon is vásárolhatunk belőle.

Hol tároljam?

Száraz hűvös helyen, hűtőszekrényben, de érdemes minél frissebben felhasználni. Szárítva szintén hűvös helyen tárolható, a csomagoláson feltűntetett időpontig.

Tápérték (100g)

Energia

38 kcal

Fehérje

1.5 g

Zsír

0.5 g

Szénhidrát

3.1 g