A laskagomba többnyire fűz- és bükkfákon növekszik. Az angolok, a külsejére utalva, osztriga gombának, míg Kínában lapos gombának nevezik. Számtalan étel készíthető belőle, nem véletlenül egyre népszerű gombafajta. Keverhető a semlegesebb ízű championnal is. Gombapaprikásba, raguba is kiváló, ahogy tészták, levesek kiváló hozzávalója.
Zsírokban szegény, antioxidánsban ugyanakkor gazdag gombaféle.
A fiatal és puhább gombákat érdemes vásárolni. Szinte egész évben kapható a boltokban.
Hűvös helyen, például hűtőszekrényben. A lehető leghamarabb javasolt felhasználni.
33 kcal
3.3 g
0.4 g
3.8 g
Vigyázz, a palacsinta tésztájának összeállításánál kevés cukrot rakj bele, mert különben leragad a palacsintasütő aljára, aztán darabokban szedheted ki!
Beküldő: Pappné Zsuzsa