A káposztafélék rokonaként ismert kínai kel avagy pak choi egyre kedveltebb alapanyag hazánkban is. Természetesen a kínai ételek nélkülözhetetlen hozzávalója, de számtalan felhasználási módja ismert. Főzhetünk belőle levest, tésztaételeket, sőt salátaként is kifejezetten finom. Nagyon egészséges, hiszen telis-tele van a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokkal, vitaminokkal. Diétás és/vagy kímélő ételekhez kiváló, hiszen minális a kalória- és szénhidráttartalma. A káposztával ellentében nem okoz haspuffadást, bármilyen emésztési kellemetlenséget.
Leginkább ősszel, de már szinte egész évben vásárolható a nagyobb üzletláncokban.
Hűtőszekrényben, de érdemes minél frissebben felasználni.
13 kcal
1.5 g
0.2 g
1.2 g
Ha szárazbabot főzök, előző este beáztatom. Másnap új vízben főzőm önállóan fél órán át. Ezt a nagyon sötét színű vizet sem használom fel, szervezetünk és környezetünk "hálás" lesz érte.
Beküldő: Könyvelő Györgyi