A karfiol az egyik legellentmondásosabb zöldségféle. Valaki vagy nagyon szereti, vagy ki nem állhatja. Pedig ez az igazán egészséges alapanyagból számtalan finomabbnál finomabb étel készíthető. Nem mellesleg nagyon egészséges, a szervezet számára különösen fontos vitamokat, ásványi anyagokat is tartalmaz. Könnyű, finom és diétás ételekhez is felhasználható.
Igazán különleges leves készíthető belőle nagyon gyorsan, egyszerűen, de köretként is ízletes, nem beszélve a rakott karfiolról, sőt rántva is nehéz abbahagyni. Mindenkit arra biztatunk, próbáljon ki minél több karfiolos receptet.
Szinte egész évben kapható.
Hűvös, száraz helyen nagyon jól tárolható. Persze, érdemes minél frissebben felhasználni.
25 kcal
1.9 g
0.3 g
3 g
Ha a rántott hús panírozásánál marad tojás, liszt és búzadara, öntsük össze, és evőkanállal vagy fagylaltos kanállal adagoljuk a forró olajba, süssük aranybarnára, így piskóta állagú gombócokat kapunk, amit köretként is tálalhatunk.
Beküldő: Pocat