Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Életmentő a spájzból - tuti receptek halkonzervből!

A legtöbb háztartásba akad legalább három-négyféle halkonzerv, amelyek fő felhasználási területe a reggeli. Bizonyos esetekben azonban ezek a halkonzervek életet is menthetnek, hiszen, ha van halkonzerv, akkor már főzni is lehet belőle. Halkonzervvel áthidalható egy hirtelen jött vendégség, egy be nem tervezett ebéd vagy egy félig kész saláta.

Persze ez csak akkor igaz, ha olyan alapanyagot tartunk otthon, ami könnyen alakítható, épp ezért a vásárláskor érdemes nem csak ízesített szószban pihenő halat beszerezni, hanem néhány doboznyi növényi olajban (legjobb esetben olíva olajban) lévő halat venni. Jó választás lehet a sprotni, a makréla vagy a tonhal.

A halkonzervből könnyedén készíthetünk pástétomot. A halkonzervben lévő olaj vagy szósz egy részének felhasználásával csak össze kell törni villával a halat, finoman fűszerezni, kicsit krémesíteni, aztán már mehet is a kiflivégekre vagy épp egy ropogós brushettára.

Főételek esetében a lecsöpögtetett hal kerülhet rakottasokba, akár magában, akár valamilyen ragunak elkészítve. Tésztával, burgonyapürével, rizzsel, zöldségekkel rétegezve gazdag, izgalmas egytálételt készíthetünk belőle. Hallal készített ragu tökéletes lehet egy olaszos tésztaételhez is. Itt jók lehetnek az eleve paradicsomos szószban kínált halak, de olíva olajos vagy akár tejszínes mártást is készíthetünk. A szószokat kedvünk szerint, a hal és a fogás karakterének megfelelően fűszerezhetjük.

A hal vagy a halból készített ragu nem csak főtt tésztával kitűnő, hanem nagyon jó helye van számos pizzán is. A halkonzervből készíthetünk tonhalas pizzát, de ha kellően nagy a választék, akkor egy frutta di mare is kifuthat a kezünk alól.

RECEPTEK TONHALLAL >>>

A tonhal a saláták esetében is valódi jolly joker. Nincs benne szálka, kellemes az íze, mutatós, nagyobb darabokra bontva pihenhet a salátánkon. Készíthetünk vele klasszikus tonhalsalátát vagy belekomponálhatjuk számos más salátába is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss