A felhevített olívaolajon megpároljuk a felaprított póréhagymát és a megtisztított, zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt répát, a cukkinit és a leszűrt babot is. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a zöldfűszerekkel.
5 perc múlva hozzákeverjük a zöldborsót is és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd alacsony lángon puhára főzzük a zöldségeket. 10 perccel a vége előtt hozzáadjuk a tésztát is és készre főzzük.
A pistou elkészítéséhez a hozzávalókat mozsárba tesszük és krémesítjük. Tálalásnál a forró leves mellé kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül ez a mennyei zöldségleves pistou-val
Megjegyzés
A pistou egy francia „szósz” fokhagymából, bazsalikomból és olívaolajból, hasonlatos az olasz pestohoz, csak nincs benne fenyőmag és parmezán sajt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.